STICHTING STERKIN

Installateursmiddag elektra voorjaar 2018

De energietransitie en de gevolgen voor de installateur

De energietransitie waarin Nederland zich bevindt, heeft twee kanten. De ene kant is het opwekken van milieuvriendelijke energie met natuurlijke bronnen als water, wind en zon. De andere kant betreft het zuiniger omgaan met energie, onder andere door betere isolatie en aangepaste apparatuur en installaties.

Het opwekken van energie met zonnepanelen wint nog steeds aan populariteit. Daarom bespreken we de ontwikkelingen en mogelijkheden van PV-installaties in termen van opbrengst, rendement en investeringskosten. Hierbij komen ook rubriek & deel 712 van de NEN 1010 resp. NPR 5310 aan bod. Vervolgens bespreken we het nieuw te verschijnen deel 8 van de NEN 1010. Hoewel dit nog niet definitief is uitgebracht, gaat het in op de onderwerpen energie-efficiëntie en verbruik van energie. Van installateurs wordt namelijk verwacht dat zij kunnen bijdragen aan het omlaag brengen van de energielabels. Wat zijn de te verwachten regels in deel 8?

Na de pauze presenteert KWx live metingen aan zonnepanelen. Welke metingen zijn verplicht bij het opleveren van een PV-installatie en hoe zie die eruit in de praktijk? Tenslotte zal Provison een aantal bruikbare tips delen over het ISO-9001 kwaliteitssysteem.

Programma
13.00               Zaal open en ontvangst
13.30               Opening door Sterkin
13:40               Ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie
14:50               Vooruitblik op het komende deel 8 van de NEN 1010
15.15               Pauze
15.30               Metingen aan de installatie van zonne-energie door KW
16.40               Praktische tips ten aanzien van ISO 9001 door Provison, Wouter van Bommel
16.55               Vragen en afsluiting van het middagprogramma
17.00 – 18.00 Onder het genot van een hapje en een drankje napraten

Locaties en data
03-04              Duiven
De bijeenkomsten vinden plaats in de Van der Valk hotels in de genoemde plaatsen.

Voorwaarden
De kosten bedragen € 130,- p.p. excl. BTW. U kunt zich opgeven per e-mail: secretariaat@sterkin.nl of fax: 055-7440029. Na aanmelding krijgt u van ons een rekening en na ontvangst van uw betaling zullen wij u de locatiegegevens verstrekken. Uw betaling dient uiterlijk 10 werkdagen voor de bijeenkomst op onze rekening te zijn bijgeschreven. Annulering tot 10 werkdagen voor aanvang is kosteloos. Bij annulering tot 3 werkdagen voor de bijeenkomst zullen wij u 50 % van de reeds gedane betaling retourneren. Bij latere annulering is het volledige bedrag verschuldigd. Als alternatief is in overleg wijziging van de door u gekozen bijeenkomst naar een andere datum en locatie meestal mogelijk.

 

 

Over Sterkin

Sterkin is een onafhankelijk keurmerk, dat de aanleg van veilige installaties bevordert.

Contact

Postadres: Postbus 20127, 7302 HC  Apeldoorn
Telefoon: 055 - 744 00 25
E-mail: info@sterkin.nl