Sterkin

Het doel van de Stichting Sterkin is het bevorderen van het aanleggen van veilige gas-, elektro-, en waterinstallaties.

Consumeter

Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter. Voor uw verzekering is het belangrijk dat u in het bezit bent van een conformiteitsverklaring. Na invulling van de consumeter kunt u deze bij uw installateur aanvragen.

Zoek een installateur

Wilt u graag dat een Sterkin erkend installateur het werk bij u verricht, zoek dan naar een installateur die bij u in de buurt zit.

Veelgestelde vragen

Is u iets niet duidelijk ga dan naar onze FAQ (Veelgestelde vragen) en kijk of uw vraag erbij staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons mailen.

Sterkin logo

 • Vind hier uw Sterkin installateur

  Postcode
 • Consumeter

  Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter en vraag bij uw installateur naar de conformiteitsverklaring.

Sterkin Seminar tijdens Solar Solutions

Tijdens Solar Solutions, de vakbeurs over zonne-energie op 15 en 16 april jl., gaf Sterkin een drukbezocht seminar over de do’s en don’ts van de installatie van PV-systemen. De avond ervoor mocht Ed Nijpels, voorzitter van het bestuur van Sterkin, de innovatie-award uitreiken. Een mooie gelegenheid om onze naamsbekendheid te vergroten en tegelijk kennis te delen.


De daar gegeven presentatie alsmede de instralingstabel kunt u hieronder downloaden.


Sterkin Erkende installateurs worden op reguliere basis geïnspecteerd. Veiligheid en kwaliteit worden op deze manier door Sterkin gewaarborgd.


Wees bewust over de kwaliteit van het werk van uw installateur. Vraag om de contactkaart en vul de CONSUMETER in.

Laatste 5 nieuwsberichten

 • 27 Mrt
  Nieuwe installateursmiddagen gas
    De slimme thermostaat en domotica zijn in opkomst. Door de nadruk op energiebesparing en de mogelijkheid van de koppeling met smartphones en tablets zien we steeds meer apparatuur op de markt komen. Is de slimme thermostaat een hype die wel weer zal passeren, of is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de trends en je te verdiepen in de materie? Wat is wijsheid voor de gastechnisch installateur? Tijdens de installateursmiddagen voorjaar 2015 staat de slimme thermostaat centraal, met als nevenonderwerp domotica voor de gasinstallateur. Vragen die aan de orde zullen komen zijn: ·         is elke ketel geschikt om aan de slimme thermostaat te koppelen? ·         is de thermostaat zo slim dat het alleen maar een kwestie is van aansluiten, of moet de monteur ook slim zijn? ·         wat zijn de verschillen tussen slimme thermostaten van merkgebonden en universele fabrikanten? Wat zijn de voor- en nadelen? ·         hoe zit het met de privacy van de klant? Het programma13
 • 26 Mrt
  Solar Solutions 2015 beurs
  op 16 april 2015 in Expo Haarlemmermeer. Tijdens deze beurs introduceren wij onze nieuwe erkenningsregeling: de REDE, Erkenningsregeling Duurzame energie. Normaal gesproken kosten de toegangskaarten voor deze beurs € 45,- per stuk, maar omdat Sterkin als partner deelneemt aan de beurs kunnen wij u de deelname kosteloos aanbieden! Speciaal voor u hebben wij een ochtendprogramma samengesteld dat helemaal in het teken staat van zonnepanelen ofwel PV-systemen voor het opwekken van duurzame energie in de woning- en utiliteitsbouw. Het programma is als volgt: 09:30 – 09:45  Opening door Sterkin: “Onderscheid u als solar installateur: de REDE”
 • 17 Mrt
  Verbond verzekeraars enthousiast over nieuwe erkenningsregeling inspectiebedrijven
  Hieronder de officiële reactie van de Verzekeraars."De regeling is een gecertificeerde regeling voor bepaalde vakgebieden, daarvan is de elektrotechniek er één van. Dit is opgesplitst in installerende- en inspecterende bedrijven.  De regeling is opgebouwd middels steekproef controles vanuit Sterkin door een auditerende instelling
 • 09 Feb
  Website voor consumenten
  Met een handige zoekmachine naar erkende installateurs, het aanvragen van conformiteitrsverklaringen en de consumeter.http://www.echteinstallateur.nl/
 • 04 Feb
  Nieuwe installateursmiddagen elektra
  Bijvoorbeeld over noodverlichting en vluchtroutes. En omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en de eisen eraan strenger, neemt het aantal vragen over zonnepanelen ofwel PV-systemen toe. Want: hoe leg je zo’n systeem aan en hoe sluit je het aan op de elektrische installatie?  Steek uw licht op tijdens de installateursmiddagen van Sterkin. In de presentaties zijn verschillende praktijkgevallen verwerkt

Inschrijven

U kunt zich als installateur inschrijven op de onderstaande evenementen
 • Installateursmiddag elektra te Eemnes
  28-04-2015 14:00-1800
  Installateursmiddag elektra te Eemnes
 • installateursmiddag gas te Groningen
  19-05-2015 13:00-1700
  Groningen
 • Installateursmiddag gas te Zwolle
  26-05-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Zwolle
 • Installateursmiddag gas te Eindhoven
  02-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Eindhoven
 • Installateursmiddag gas te Maastricht
  09-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Maastricht
 • Installateursmiddag gas te Breda
  16-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Breda
 • Installateursmiddag gas te Capelle ad IJssel
  23-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Capelle ad IJssel
 • Installateursmiddag gas te Alkmaar
  30-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Alkmaar
 • Installateursmiddag gas te Nieuwegein
  07-07-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Nieuwegein

ConsuWijzer

Sterkin heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op een 9.

consuwijzer_small.gif

Bekijk de toetsuitslag van Sterkin op de ConsuWijzer website