Sterkin

Het doel van de Stichting Sterkin is het bevorderen van het aanleggen van veilige gas-, elektro-, en waterinstallaties.

Consumeter

Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter. Voor uw verzekering is het belangrijk dat u in het bezit bent van een conformiteitsverklaring. Na invulling van de consumeter kunt u deze bij uw installateur aanvragen.

Zoek een installateur

Wilt u graag dat een Sterkin erkend installateur het werk bij u verricht, zoek dan naar een installateur die bij u in de buurt zit.

Veelgestelde vragen

Is u iets niet duidelijk ga dan naar onze FAQ (Veelgestelde vragen) en kijk of uw vraag erbij staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons mailen.

Sterkin logo

 • Vind hier uw Sterkin installateur

  Postcode
 • Consumeter

  Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter en vraag bij uw installateur naar de conformiteitsverklaring.

Installateursmiddagen elektra

Installateursmiddag Sterkin

Geïntegreerde aardingssystemen

Elektrische apparatuur en installaties vragen in toenemende mate om aardingsvoorzieningen. Dan gaat het bijvoorbeeld om veiligheid, EMC compatibiliteit en bliksembeveiliging. Dit stelt eisen aan de functionaliteit van aardingssystemen. Om de benodigde functies met elkaar te verenigen, speelt integratie van aardingssystemen daarnaast ook een steeds grotere rol. 

Elke installateur van elektra komt in aanraking met vragen en/of problemen op het gebied van aarding. Wat zijn de mogelijkheden van integratie? Welke basisvoorzieningen zijn (minimaal) noodzakelijk? Hoe meet men de systemen, op welke momenten en met welke instrumenten? Deze vragen – en meer – komen aan de orde tijdens de praktijkmiddag Elektra van Sterkin.

De middagen bestaan uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Het eerste deel bevat belangrijke informatie over grondbeginselen van aarding, normen en definities. Na de basics is er speciale aandacht voor medische aarding en geïntegreerde systemen. De theorie wordt uitgelegd door Pascal Plaisier (EFPC, voorheen bij Bureau Veritas) en Nico Kluwen (EFPC, redactievoorzitter Stroomlijn). Het praktijkdeel is in de vaardige handen van Kees Compaan (KWx).

Programma zie het aanmeldformulier van 13.00 tot 18.00 uur.
De kosten bedragen € 130,00 p.p. (excl. BTW). Via de bijgesloten antwoordfax of per e-mail kunt u zich opgeven. Na aanmelding krijgt u een rekening. Na ontvangst van de betaling krijgt u een routebeschrijving en een entreebewijs.


Sterkin Erkende installateurs worden op reguliere basis geïnspecteerd. Veiligheid en kwaliteit worden op deze manier door Sterkin gewaarborgd.


Wees bewust over de kwaliteit van het werk van uw installateur. Vraag om de contactkaart en vul de CONSUMETER in.

Laatste 5 nieuwsberichten

 • 07 Jul
  OK CV (Ketelkeur)
  Nu Sterkin door de werkgroep OK CV uitdrukkelijk niet uitgenodigd is een bijdrage te leveren, wacht Sterkin af wat de gedachten van de werkgroep zijn. Zodra de voorstellen aan Sterkin bekend gemaakt worden zal Sterkin afwegen of de voorstellen passende waarborgen bevatten en kosten effectief zijn uit te voeren. Over de bekostiging van OK CV is thans nog niets bekend. Uiteindelijk gaat het Sterkin er om dat de Sterkin erkende installateurs de opdrachtgevers de zekerheid geven dat de veiligheid goed in orde is, en dat deze zekerheid geen onnodige kosten met zich meebrengt
 • 24 Apr
  Sterkin installateurs gaan voor kwaliteit!

  Vraag uw installateur om de Conformiteitsverklaring!

 • 01 Jul
  Erkenningsregeling zonnepanelen
  De erkenningsregeling "Regeling voor de erkenning van installateurs van duurzame energie Deel 1: zonnepanelen", is ingesteld door het bestuur van Sterkin als antwoord op de roep uit de sector om een erkenningsregeling voor duurzame energie.
  Sterkin erkent rechtspersonen, die aan een aantal eisen moeten voldoen. In de REDE 2013 staan die eisen genoemd.

 • 02 Mei
  Sterkin installateurs gaan voor kwaliteit !

  Een sfeerbeeld van de installateursmiddagen van Sterkin. Deze impressie is gemaakt tijdens de installateursmiddag te Holten. Kijk en luister vooral naar het commentaar van de mensen in de zaal.

  Sterkin: veiligheid en vakbekwaamheid staan voorop !

 • 25 Apr
  Sterkin op Solar Solutions positief ontvangen
  Vele bezoekers wisten de stand van Sterkin te vinden. De beurs werd zeer goed bezocht, hetgeen ook blijkt uit de uitingen van de beursorganisatie:"De scanners van Solar Solutions registreerden een eindstand van 3258 bezoekers, inclusief degenen die zich zonder ticket aan de balie meldden. Deze bezoekers vertegenwoordigden 2048 bedrijven. Naar aanleiding van de enthousiaste en positieve reacties kunnen we nu al concluderen dat de eerste editie van Solar Solutions succesvol was

Inschrijven

U kunt zich als installateur inschrijven op de onderstaande evenementen
 • Drachten
  28-10-2014 13:00-1800
  Installaterusmiddag elektra: theorie en praktijk over aarding
 • Nuland
  04-11-2014 13:00-1800
  Installateursmiddag elektra: theorie en praktijk over aarding
 • Duiven
  11-11-2014 13:00-1800
  Installateursmiddag elektra: theorie en praktijk over aarding
 • Zwolle
  18-11-2014 13:00-1800
  Installateursmmiddag elektra: theorie en praktijk over aarding
 • Ridderkerk
  25-11-2014 13:00-1800
  Installateursmiddag elektra: theorie en praktijk over aarding
 • Eemnes
  02-12-2014 13:00-1800
  Installateursdag elektra: theorie en praktijk over aarding

ConsuWijzer

Sterkin heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op een 9.

consuwijzer_small.gif

Bekijk de toetsuitslag van Sterkin op de ConsuWijzer website