Sterkin

Het doel van de Stichting Sterkin is het bevorderen van het aanleggen van veilige gas-, elektro-, en waterinstallaties.

Consumeter

Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter. Voor uw verzekering is het belangrijk dat u in het bezit bent van een conformiteitsverklaring. Na invulling van de consumeter kunt u deze bij uw installateur aanvragen.

Zoek een installateur

Wilt u graag dat een Sterkin erkend installateur het werk bij u verricht, zoek dan naar een installateur die bij u in de buurt zit.

Veelgestelde vragen

Is u iets niet duidelijk ga dan naar onze FAQ (Veelgestelde vragen) en kijk of uw vraag erbij staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons mailen.

Sterkin logo

 • Vind hier uw Sterkin installateur

  Postcode
 • Consumeter

  Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter en vraag bij uw installateur naar de conformiteitsverklaring.

Erkenningsregeling slimme meterplaatser

Nieuwe erkenningsregeling voor het plaatsen van slimme meters.
Zie www.erkendmeterplaatser.nl

Deze erkenningsregeling van Netbeheer Nederland wordt uitgevoerd door Sterkin.
Installateurs die volgens deze regeling erkend zijn mogen bij klanten de gas- en elektra-meter vervangen door slimme meters.
Sterkin Erkende installateurs worden op reguliere basis geïnspecteerd. Veiligheid en kwaliteit worden op deze manier door Sterkin gewaarborgd.


Wees bewust over de kwaliteit van het werk van uw installateur. Vraag om de contactkaart en vul de CONSUMETER in.

Laatste 5 nieuwsberichten

 • 17 Apr
  Sterkin Seminar tijdens Solar Solutions
  , gaf Sterkin een drukbezocht seminar over de do’s en don’ts van de installatie van PV-systemen. De avond ervoor mocht Ed Nijpels, voorzitter van het bestuur van Sterkin, de innovatie-award uitreiken. Een mooie gelegenheid om onze naamsbekendheid te vergroten en tegelijk kennis te delen. De daar gegeven presentatie alsmede de instralingstabel kunt u hieronder downloaden
 • 27 Mrt
  Nieuwe installateursmiddagen gas
    De slimme thermostaat en domotica zijn in opkomst. Door de nadruk op energiebesparing en de mogelijkheid van de koppeling met smartphones en tablets zien we steeds meer apparatuur op de markt komen. Is de slimme thermostaat een hype die wel weer zal passeren, of is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de trends en je te verdiepen in de materie? Wat is wijsheid voor de gastechnisch installateur? Tijdens de installateursmiddagen voorjaar 2015 staat de slimme thermostaat centraal, met als nevenonderwerp domotica voor de gasinstallateur. Vragen die aan de orde zullen komen zijn: ·         is elke ketel geschikt om aan de slimme thermostaat te koppelen? ·         is de thermostaat zo slim dat het alleen maar een kwestie is van aansluiten, of moet de monteur ook slim zijn? ·         wat zijn de verschillen tussen slimme thermostaten van merkgebonden en universele fabrikanten? Wat zijn de voor- en nadelen? ·         hoe zit het met de privacy van de klant? Het programma13
 • 26 Mrt
  Solar Solutions 2015 beurs
  op 16 april 2015 in Expo Haarlemmermeer. Tijdens deze beurs introduceren wij onze nieuwe erkenningsregeling: de REDE, Erkenningsregeling Duurzame energie. Normaal gesproken kosten de toegangskaarten voor deze beurs € 45,- per stuk, maar omdat Sterkin als partner deelneemt aan de beurs kunnen wij u de deelname kosteloos aanbieden! Speciaal voor u hebben wij een ochtendprogramma samengesteld dat helemaal in het teken staat van zonnepanelen ofwel PV-systemen voor het opwekken van duurzame energie in de woning- en utiliteitsbouw. Het programma is als volgt: 09:30 – 09:45  Opening door Sterkin: “Onderscheid u als solar installateur: de REDE”
 • 17 Mrt
  Verbond verzekeraars enthousiast over nieuwe erkenningsregeling inspectiebedrijven
  Hieronder de officiële reactie van de Verzekeraars."De regeling is een gecertificeerde regeling voor bepaalde vakgebieden, daarvan is de elektrotechniek er één van. Dit is opgesplitst in installerende- en inspecterende bedrijven.  De regeling is opgebouwd middels steekproef controles vanuit Sterkin door een auditerende instelling
 • 09 Feb
  Website voor consumenten
  Met een handige zoekmachine naar erkende installateurs, het aanvragen van conformiteitrsverklaringen en de consumeter.http://www.echteinstallateur.nl/

Inschrijven

U kunt zich als installateur inschrijven op de onderstaande evenementen
 • Installateursmiddag gas te Eindhoven
  02-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Eindhoven
 • Installateursmiddag gas te Capelle ad IJssel
  23-06-2015 13:00-1700
  Installateursmiddag gas te Capelle ad IJssel

ConsuWijzer

Sterkin heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op een 9.

consuwijzer_small.gif

Bekijk de toetsuitslag van Sterkin op de ConsuWijzer website