Sterkin

Het doel van de Stichting Sterkin is het bevorderen van het aanleggen van veilige gas-, elektro-, en waterinstallaties.

Consumeter

Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter. Voor uw verzekering is het belangrijk dat u in het bezit bent van een conformiteitsverklaring. Na invulling van de consumeter kunt u deze bij uw installateur aanvragen.

Zoek een installateur

Wilt u graag dat een Sterkin erkend installateur het werk bij u verricht, zoek dan naar een installateur die bij u in de buurt zit.

Veelgestelde vragen

Is u iets niet duidelijk ga dan naar onze FAQ (Veelgestelde vragen) en kijk of uw vraag erbij staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ons mailen.

Sterkin logo

 • Vind hier uw Sterkin installateur

  Postcode
 • Consumeter

  Beoordeel het werk van uw installateur via onze consumeter en vraag bij uw installateur naar de conformiteitsverklaring.

Max van der Duim, nieuwe inspecteur Sterkin

Max van der Duim (1960) is op 8 december met veel enthousiasme gestart als inspecteur erkenningen. Hij ondersteunt Miranda van Leeuwen hierbij, waarbij zij samen het team vormen dat installateurs bezoekt, ondersteunt en de erkenningsvereisten controleert. Wij zijn blij dat Max, met zijn ervaring in de installatiebranche, ons team is komen versterken.

Sterkin Erkende installateurs worden op reguliere basis geïnspecteerd. Veiligheid en kwaliteit worden op deze manier door Sterkin gewaarborgd.


Wees bewust over de kwaliteit van het werk van uw installateur. Vraag om de contactkaart en vul de CONSUMETER in.

Laatste 5 nieuwsberichten

 • 03 Dec
  Sterkin Award 2014
  Woensdag 3 december 2014 vond de uitreiking plaats van de Sterkin Award.

  Bestuursvoorzitter Ed Nijpels reikte de Award 2014 uit aan Sterkin installateur
  Woudhuizen uit Wenum Wiesel.


 • 30 Nov
  Schorsing erkenningen
  De volgende ondernemingen zijn door Sterkin geschorst in de periode 1 december 2014 tot en met 1 maart 2015 vanwege het niet nakomen van de verplichtingen conform de erkenningsregelingen REG 2008 en REI 2008.
  Slag Borne Technisch Installatie Bureau te Borne (REG 2008)
  Elektro Ran te Amstelveen (REI 2008)
  Installatiebureau Jac van Beurden, Vlijmen (REG 2008)
 • 17 Nov
  Ontwerp Erkenningsregeling Inspectiebedrijven
  Belanghebbende kunnen tot en met 17 december 2014 opmerkingen, bezwaren en suggesties m.b.t. de ontwerpregeling indienen
 • 17 Nov
  Aanpassing erkenningsregelingen
  Het betreft:Teneinde verwarring te voorkomen worden de bedrijven die namens Sterkin controles uitvoeren bij de erkenden niet langer “inspectiebedrijven” maar “controlebedrijven” genoemdArtikel 1: aanvullend opgenomen: definities van werkzaamheden Opgelegde sancties worden niet langer gemeld aan het controlebedrijf (dit had historisch gezien betekenis, nu echter niet meer).Artikel 11 lid 7: Het opnemen van de verplichting om desgevraagd binnen 10 werkdagen een lijst van uitgevoerde werkzaamheden op te leveren voor controles namens SterkinAanpassing tarieven overeenkomstig bestuursbesluitAanpassing outillage naar huidige stand der techniekTot en met 17 december 2014 kunnen belanghebbenden bezwaar aantekenen tegen de wijzigingen.De integrale aangepaste erkenningsregelingen zijn in de bijlagen opgenomen.
 • 27 Okt
  Exclusiviteit Sterkin installateurs
  Hierin is bepaald dat het door RFB ontwikkelde Power Safety en Management Systeem uitsluitend geïnstalleerd mag worden door Sterkin Erkende installateurs.Voor gebouweigenaren die dit systeem installeren, verstrekt Univé (Dichtbij) 10% korting op de verzekeringspremie.Zie onderstaande bijlage voor nadere informatie.Bij verkoop van een systeem kunnen de Sterkin installateurs thans gratis een training hiervoor krijgen

ConsuWijzer

Sterkin heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op een 9.

consuwijzer_small.gif

Bekijk de toetsuitslag van Sterkin op de ConsuWijzer website